Solen!

Hejsan! Idag har det varit fint väder! Jag har suttit ute i solstolen hela dagen och fått lite solbränna. Mysigt! Annars då? Vi har haft triatlon idag, i skolan. Man fick välja på brons, silver eller guld. Jag valde såklart brons:P Haha, min motion är inte vad den ka vara:P Men i alla fall så skulle jag simma åtta längder (klarade bara sex stycken eftersom jag hostade halvt ihjäl haha) och sedan cykla och springa. Ja, det gick väl någerlunda bra alltihop, springa gjorde jag inte men allt annat gjorde jag, Men man ska ju heller inte ta ut sig efter en lång förkylning.

Bilder, bilder och bilder. Min kamera, den är fortfarande inte laddad. Men jag ska se om jag hinenr ladda den ikväll. Eller nu förresten! Jag laddar den nu så hinner jag. Ni ska få se min fina body jag har fått hem från Nelly.com och overzise-tröjan från H&M herravdelning:P Det blir kul. Ni får ha det super, puss puss <3<3

Plugga på, mera då!

Ja, pluggapluggaplugga står det på min panna just nu. Jag kämpar vidare med NO:n som jag tyvärr ligger lite bak efter med eftersom jag har varit sjuk och inget kunnat gjort. Jag vill hinna klart till imorgon, jag sa till och med att jag skulle lämna in det imorgon, men om jag inte hinner klart, ja då vet jag inte vad jag ska göra. I alla fall så har jag fått hem ett fint paket från H&M:) I paketet låg min nya stora t-shirt med långa ärmar. Fy vad fin tröjan är. Jag har på mig den nu, så mysig <3 Jag visar den imorgon + dagens klädval. Min kamera strejkar just nu. Måste ladda den. Tralalalala. Puss och kram på er, jag vet att jag är seg med mina inlägg men alla läxor, pust!

Nelly.com

Ja, idag kan man beställa kläder och accessoarer på nelly.com och slippa betala frakt:) Super! Jag beställde en snyggsnygg body, en ljusblå en. Jag har bestämt mig för att ha den på skolavslutningen istället. Men mer berättar jag inte xD

 

198 kronor, som hittat!

Regnbåge

Jag bara älskar regnbågar! Så fina. Jag såg en i förgår, då smög jag ut och klickade lite ;)

 

Eller hur är den udnerbar? :) Fasen också att man inte kan hitta slutet där skatten ska finnas:P

Gårdagens outfit :)

Igår hade jag på mig min chinos, från H&M. Älskar dem!


               

Haha, oj då! Allt jag hade på mig var från H&M.

- Chinos, runt fyra hundralappar
- Gladiatorsandaler
- Vitt linne, urringat baktill
- Brun, myspyskjol, 79.50 kronor
- Jacka var det också !:) En blå skepparjacka med guldiga knappar ^^.         


Behöver inte pausa mitt bloggande:)

Yees! Shit vad fint! Jag behöver inte ta en paus från bloggandet. Jag trodde det eftersom mina läxor höll på att dränka mig och det behövs mycket tid åt läxorna, hela dagarna, men eftersom jag jobbade riktigt effektivt nu så kan jag blogga. Shit vad bra! Ja, det låter kanske lite överdrivet men jag hade - och har haha (men inte lika mycket) - mycket läxor.

Nu ska jag lägga in gårdagens outfit xD puss! <3<3


Sen bloggning

Hejsan på er! Det är tråkigt att jag inte haft en enda sekund ledig för att blogga idag. Det svider i hjärtat men jag måste koncentrera mig på läxorna nu - hela veckan ut för den delen. Jag har So-uppgifter där jag ska resonera och spekulera, no-mål som inte är uppfyllda, en hel bild-uppgift jag inte ens börjat med + en bild, franska redovisning som ska vara klar, ja jag vet inte allt! Detta ska vara klart nu i veckan, jag tror jag får gråa hårstrån. Så jobbigt. Men det är bara att köra på. Jobab på Sally;) Det är nästan bara två veckor kvar till skolavslutningen. Tror jag:p Håller inte reda på någonting just nu:P Jag komemr i alla fall lägga upp dagens klädval idag såklart! Bamsekramar från mig och läxorna höhö! <3


Frid och fröjd

Hejsan! Idag har det bara varit frid och fröjd. Jag har vilat mig hela dagen så jag ska kunna stiga upp imorgon och gå en hel skoldag. Eller riktigt skoldag är det ju inte. Vi håller på med en musikal. Vad den ska handla om, ja det blir om rättvisa i världen. Vi har nämligen haft ett projekt där vi delades upp i grupper och skulle ta hand om problem i olika länder. Vi skulle också rösta om vilken kandidat som hjälper barn runt om i världen bäst. Jag röstade på Somaly Mam. Hon är stark och hjälper unga flickor som hamnar på bordeller och säljs som slavar. Men det ska bli intressant med den här musikalen. Jag var sjuk när vi skulle välja grupper så jag hamnar antagligen i teatergruppen. Men det blir fint. Det gör mig inte så mycket. Visst, det skulle vara roligt att göra kulisserna och sköta ljus och musik men att spela teater blir bäst:) Haha, tänk så kommer jag inte i teater i alla fall. Äsch, det kvittar. Huvudsaken är att ha kul. Så, vad har hänt annars idag? Här har det regnat hela dagen, nu regnar det också. Det smattrar på fönstret, mysigt. Jag har hållt på med SO:n hela dagen. Men jag har inte hunnit så långt nu heller. Det tar sin lilla tid att skriva om andra världskriget. Tyvärr kommer jag inte hinna klart tills imorgon, inte med NO:n heller för den delen. Åh, bajs på febern!

Nu är det SO som gäller fram till midnatt. Ha det gott! Puss!


Haha, en ganska gammal bild på mig. Snö, brrr... Nu är det sommar:) Eller snart.

Tävling!

Att ta modellbilder har många drömt om sedan de var barn:) Nu har du chansen! Detta är länken till fotografen Hanna Björkstedts blogg där hon lottar ut en dag med henne i sommar där hon tar modellbilder på den som vinner:

http://hannabjorkstedt.blogg.se/2008/may/tavling-tavling.html?_tmp=66d740be59a3ff4b00145f7227944f646d409f2a

Hanna Bjorkstedt tar riktigt fina bilder och nu har du chansen att få bilder på dig som du spara för skojs skull eller kanske testa lyckan och skicka in dem till en modelagentur.


Ben & Jerry's - mångas passion (min med^^)

Åh, Ben & Jerry's glass är så god att man nästan själv smälter. Men lite historia nu va, vilka kom på den här idén, den smarta idén om jag får säga det själv, att börja tillverka den här mumsiga glassen? Jo, Ben Coen och Burlington Vermont.

Ben & Jerry's Homemade Inc. började tillverkas 1978 i en ombyggd bensinmack i Burlington - Vermont - 1978 av Ben Coen och Burlington Vermont. Efter att ha varit barndomsvänner och hippisar i många år ville dem nu tillverka glass. Pengarna rullade in och efter att ha tjänat in en hel del startade de ett företag. Det skulle bara användas mjölk och grädde från kossor som fanns i trakterna. Blandade i en massa gott i glassarna gjorde dem också, ju större gottissaker destu bättre. Det var ett roligt jobb!

Efter en växande karriär var de kända överallt i USA och glassen spred sig allt mer och mer. De tillverkade bara produkter av hög kvalitet. År 200 sålde de deras företag till Unilever för att utöka deras möjlighet att få jorden till en bättre plats. Miljötänkande är fint! Det uppskattar vi <3

Så, nu har ni fått reda på lite histora bakom den goda glassen, fast ni kanske redan visste det:P Haha, jag kanske är sen ute men i alla fall. Om ni inte har varit inne där redan kan ni checka deras internetsida: http://www.benjerry.se/ ... Sedan kan ni också titta lite på den här: http://www.benjerry.se/dethararvi/hippy_highlights_popup.asp haha, det är lite "Hippy Highlights" så att säga:P PUSS OCH KRAM P ÅER ALLIHOP! <3

Småstjärningt

Sitter här i mina småstjärniga leggings och pluggar SO. Lyssnar på Alices fina klonkande på pianot. Björnes magasin spelar hon. Så gullig låt. Snart blir det Ben & Jerry's också till på köpet. Myspys. Atioo, där nös jag. Usch, jag ska stanna hemma imorgon också. Är så förkyld och hostig.. Inte roligt. Men det gpr över snart:) Tralalalala. Nu ska jag och SO-häftet göra sälla, kram på er!

Favoriterna

Här är mina favoritklänningar från forever21. Älskar dem, så annorlunda:)

   

   

 

Roligt!

Katja, min kusin (<3), frågade igår om jag ville hjälpa henne med studentklänningen hon ska ha på sig. Det ville jag såklart så jag ska till Lund på lördag och ta en liten shoppingrunda med Katja:) Trevlans till 100%! Jag längtar så jag vet inte vad. Mysigt ska det bli, kanske går vi och fikar också:) Å vad roligt! Kram!

Emma --> <-- Katja

Haha, vi tog lite flummiga bilder på Malmö konstmuseum. Dagen då pappa ställde ut sina bilder:) Katja och Emma på bilden:) Haha, söta! Jag lovade att lägga ut en bild på bloggen :)


Hej! Hej! Hej!

Väl utvilad sitter jag nu vid datorn:) Ja, jag gick och la mig väldans tidigt igårkväll. Men det behövde jag. Visserligen mår jag inte bättre efersom den dumma förkylningen är kvar. Hoppas verkligen den är borta på måndag. Nu nalkas det frukost där nere så jag kilar dit. Hungrig:P Hej svejs!


God natt!

Nu ska jag bädda ner mig i en alldeles rosa säng:) Rosa lakan, kuddar och täcke. Det blir som att sova bland sockervadd. Jag kommer drömma rosa drömmar inatt. God natt på er alla söta! <3


Min eftermiddag

Eftermiddag för en person = 10 liter läxor. Ja, så kan man förkorta min eftermiddag. Men hunnit mycket, nej det har jag inte gjort. Jag har haft hosta så det ryker ur mina öron, haha.. Men god mat åt vi:) Jag tog en massa sås på tallriken, som vanligt då. Haha.. I alla fall, jag måste ju visa en bild på min sis. Alice. Vi är ju rent ut sagt av samma kött och blod! Haha, eller inte, man märker det på våra intressen. Vi är väldigt olika.

  ALICE

Haha, jag fångade bilden när klumpidunsen - förlåt mig Alice - var påväg ner för trappan;) Usch, jag stör mig väldigt mycket på att Alices hår växer i racerfart medan mitt, ja jag törs inte tala om det. Växer kan man knappast säga att det gör:P Haha, ja så långsamt går det när mitt hår sträcker på sig.

På bilden kan ni se Jems ben;) Haha:) I bakgrunden:)
Ha det bra, skumbanan;)


Lite från Polen

Ja, vi besökte ju Polen, förra veckan till och med. Från resan har jag en massa bilder. Lite roligt faktiskt. Nu har jag flera minnen därifrån.Detta fotografiet är från resan dit:) Finfin utsikt, men vaarmt!Fy fasen vad det blåste uppe på däck. Jag och Frida fick stå med böjda knän för att inte blåsa omkull:P Haha, det måste sett roligt ut;)Här är Beatrice. Bis! Hon står med sin nyköpta käpp i Krakow, på det största torget i Europa.Haha, okej, här var vi lite dumma av oss:P Vi fick nämligen för oss att lura vår lärare att vi (eller jag:P) hade drukit öl. Vi tog ut citronen och sugrören (haha det var iste) och tog ett foto. Men det ser ju inte alls ut som öl. Jag frågade till och med en person i baren om han kudne lista ut vad det var för dricka och han bara: "Nej, det är definitivt inte öl". Haha, där fick man. Men men jag tyckte det fanns lite likheter.Blev faktiskt riktigt nöjd med den här bilden. Den blev cool:P Tog den när vi svuschade förbi med tåget. Nattåget.

Varm choklad

Nu sitter jag med min kopp. I den finns hemmagjord varm choklad. Det är gott :) Puss! <3


Kjolen jag fixade..

Kjolen jag klippte av remmarna på blev ju jättefin. Men jag tänkte visa hur den pryder sig på också:) Tyvärr ser man pyamasbyxorna mina i bakgrunden men de får ni tänka bort. Haha, ha det bra! Jag sitter och smaskar i mig jordgubbar med grädde jag;)

 
                                                                                                    

Storstädning!

Haha, ja ni höde rätt, idag är det storstädning i vårt lilla hem. Mamma dammsuger och jag fixar mitt rum. Pappa städar bland alla gamla kläder som vi ska ge bort, alltså är allt ganska kaosaktigt. Haha, men nu ska jag bara ägna mig åt mina läxor. Synd att det är så fint väder ute bara. Men jag får testa att gå ut imorgon, idag är man sjuk. Så, vad hittar ni på idag då? Något skojjsiigt? Hoppas det:) Ha det suveränt nu! <3

Hejsan!

Fortfarande sjuk:( Hur länge ska det hålla i sig (?) kan man undra. Haha, jag har tröttnat ganska mycket på min röda näsa som hela tiden dyker upp i spegeln. Haha, men nu har jag fått sovit, ganska gott. Jag vaknade nämligen vid fyratiden av höga fyllerop. Det var några grabbar som hade roligt på gatan. Jag kunde tyvärr inte se dem (vi har nämligen ett stort träd ivägen) men hörde dem, ja det gjorde jag.

Idag ska jag nog käka jordgubbar, som igår, med Ben&Jerry's goda vaniljglass. O, vad gott! Sedan ska jag råplugga. I nu snart en vecka har jag inte kunnat göra ett skvatt. Jag är långt bak om man säger så. Men jag ska hinna:) Vi får snart sommarlov så det blir underbart. Sola ska jag göra och tappert försöka - och nu säger jag försöka eftersom jag inte är säker på om det kommer fungera - odla fram fräknar. Jag har aldrig haft fräknar förut. Har aldrig solat mycket förut men på detta sommarlovet ska det hända saker. Haha.. Nu ska jag läsa lite och sedan sticker jag ner efter lite fruukost. Vad gott. Är aphungrig. Puss och kram!


Sockersöta kjolar

Besökte precis attraktivt.se, en jättefin sida med söta saker. Dessa två kjolarna skulle man allt vilja ha. Fy fasen vad fina <3 Jag har gått och blivit käär.


                                                      


Morsning °*..*°

Hej på er! Hur har ni det en sådan här skön fredag? Idag har jag bara vimlat runt som ett stort snömoln. Går nämligen runt i ett STORT, vitt täcke och gömmer mig där under med min röda, fula näsa.. Ja, det är inte kul att va sjuk. Men på måndag ska jag vara frisk. Åh, förresten, jag kommer inte kunna följa Ellen in till Malmö. Fan vad besviken man kan bli på denna urdumma förkylning som bara kommer. Visst, först tänker man "det skulle vara skönt med en förkylning nu så man kan stanna hemma och sova hela dagarna", men när man blir sjuk önskar man att man tänkt tvärt om. Haha, ett klassiskt fel;) I alla fall, nu sitter jag och Alice och tittar på film. Ja, Alice är faktiskt också hemma idag. Igår var hon i Lund och tävlade mot resten av skolorna i Sverige om att vinna Teknikåttan. Om ni såg på nyheterna på tvåan igårkväll så tror jag inte ni gick miste om de skillade Simrishamnarna. De är skillade men vann tyvärr inte. Menmen dte var ju skitandes kul att de kom så långt:) Nu ska jag göra mig något varmt att dricka, det behöver min onda hals. Puss och kram, skummbanan <3

Stentvättade jeans och Monki

Stentvättade jeans, så fint tycker jag. I sommar ska jag köpa mig ett par sådana så att jag kan ha dem till hösten. Vad fint det vore till alla de färggranna höstlöven som faller. Yes, yes..
Och sedan har vi Monki. Varför ska de alltid ha så snygga kläder och jag alltid en så fjuttig plånbok? Jag blir helt salig när jag sitter här framför datorn och kollar de här små godingarna.

   
Så underbart vackra klänningar. Och till en solbrun hy, åh jag vill ha klänningen, VILL:P Haha, hoppas bara inte de är slutsålda.. Vilket de säkert är:P Men man kan ju hitta en massa annat också:)


Sjuk - ännu en daaag

Hej! Idag är jag hemma från skolan, jag tror jag får stana hemma imorgon också. Haha, om jag inte kommer till skolan snart kommer jag bli fet, och finnig:P Jag lever på toblerone - och räkmackor. Så gott med räkor. De smakar inte så mycket och det är bra för då slipper man den förlusten när man är är förkyld och inte känner någon smak. Haha. Förkyld, ja det blev jag idag.. Värst vad allt skiftar snabbt. Först har jag ont i halsen (vilket jag fortfarande har) och sedan mår man illa och sen va de förkylning. Haha, nej men nu ska jag inte tjata mer. Vet ni vad jag har gjort annars idag? Jag har shoppat! Ja, inte åkt in till stan, jag har shoppat online:) Beställde hem en stor t-shirt (långärmad) och randig. Så mysig att kura in sig i. Haha, den fanns bara i storlek XL så jag får väl sy upp den om den är för stor. Solglasögon har jag också klickat hem. 7-kantiga. Snygga som bara den. 70-talsinspererade. Ni ska få se;)

                      
Nice, so nice:) Båda är från H&M förresten, det glömde jag att berätta. Tröjan från pojkavdelningen och 149 kronor. Solglasögonen - mjau, love them - kostade ca 79.50 kronor. 

Nu ska jag krypa ner i sängen. Lite Lotta ska det va. Jag tänkte förresten citera en sida eller två ur den första boken. Bara så ni får veta hur bra böckerna är:) Tihi! Men det får bli ikväll i så fall. Puss på er <3

Älskar att blogga

Åh, jag älskar verkligen att blogga. Och även om jag har halsfluss (vilket jag tror det är) så blir jag nästan som frisk när jag får blogga. :) Blir så himla glad av alla de fina kommentarerna:)

Jag och Alice har i princip varit bänkade framför tv:en hela dagen. Jag glömde helt bort tiden och nu är den kvart i fyra. Värst vad tiden kan gå snabbt. Haha, vi fick faktiskt hem Lotta flyttar hemifrån också. Astrid Lindgrens filmer. Så gulliga. Man får verkligen barndomsminnen när man tittar på dem. Haha, jag kommer ihåg när jag också klippte isönder min jumper bara för att Lotta gjorde det. Så sött.. Vilken var er favvofilm när ni var små? Jag kommer ihåg att jag älskade Alladin. Haha.. Min syster tyckte att Alfons Åberg var bäst. Jag brukade reta henne varje dag jag kom hem från dagis genom att säga att hon var kär i honom. Fy bomben vad hon blev sur. Mamma och pappa också, jag retade typ alltid Alice. Haha.. Men Alice var riktigt jobbig, hon målade alltid på väggarna med färgkritor och en gång hade hon klippt av en hel del av sitt hår med en leksakssax. Haha.. Oj vad mamma blev förvånad!

Nu ska jag ta en alvedon och gå och lägga mig en stund. Blärk, jag har 10000000 läxor och jag kommer inte hinna klart med dem. Men så går det om man är sjuk. Puss på er fina! <3 

Förresten! Ni vet den underbara klänningen från H&M? Jag har gått med i en utlottning om den. Den har så fina färger, liknar faktiskt den som jag köpte i Polen, tyget är nästan det samma. Det vore jättekul om ni också ville tävla. Kläningen som lottas ut är i storlken 36. Yiho, men jag tror den passar en 34:a också. Hoppas jag:) Här är i alla fall länken: http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.2678380 .Fin va? Åh, I want it:) Jag får aldrig tag i de snyggesnygga kläderna som kommer ut i butikerna. Då måste jag först hitta en ledig dag så jag kan komma in till en storstad. Blä:P Ajja, ha en nice dag, kram!

13:00

Hejsan! Nu har vi äntligen fått filmerna. Det blev guldkompassen och en till. Ojojoj vad roligt. Nu ska jag och Alice mysa framför TV:en. Hej so long!

Svejsan!

Hur är det med er alla idag? Jag hoppas det är brabra! Idag är både jag och min sis hemma. Men det är trevligt med lite sällskap när man är sjuk. Vi ska kika lite på film, det kommer nämligen två stycker filmer från lovefil idag. Så spännande att få se vilka det är. Kanske är det guldkompassen. Haha, har längtat efter att få de den.

Idag ska jag också sysselsätta mig med lääxor. Kunde inte gör anågra igår. Jag somnade klockan tre och vaknade av att jag hade feber. Menmen, idag får jag köra krutet;) Nu ska jag kila ner efter min frukostbricka. Mums! Maat. Hungrig Sally. Hej svejs! <3


Vackert!

Åh, ni ska bara veta vilken söt kjol jag fixade till igår. Jag rotade bland våra gamla kläder - Alices och mina - och hittade ett lite utslitet linne. Jag klippte av remmarna (efter det att jag övertalat min lilla syster) och fick linnet till en underbar kjol. Så här blev resultatet:

Det blir gudomligt sött om man sätter ihop kjolen med en vit blus, en guldberlock och himmelsblå jeansklackar.Funderar på om den vita blusen är för vit för kjolen. Kjolen är ändå ganska cremefärgad..

God morgon!

Idag blir det till att stanna hemma med en ond hals. Den krånglar och har sig så det får bli varmt te i massor. Och film. Och godis. Och läxor.. Haha. Så ska min dag vara + en massa bloggande förståss. Jag kanske skulle till Malmö med Ellen och sova över i hennes familjs lägenhet. Det vore supermysigt. Hoppas bara inte att jag får halsfluss:P

Hej so long och kram på er <3


Söta linnen från ellos

Ellos har så söta sommarlinnen. Jag har fallti för ett i tre olika färger. Vill bära den cremefärgade på stranden med ett par chinos och solbrillor:) Vad mysigt..

   


Regnet smattrar

Hejsan! Jag sitter vid skrivborden och arbetar med No-läxan och lyssnar på regnet när det smattrar mot fönstret. Inte konstigt att det regnar, vädret har varit ganska kyligt idag även om solen sken som bara den. Men mysigt med regn är det. Särskilt när man sitter inkurad under en filt och håller en varm kopp te i handen. O, te! Det ska jag ha ikväll. Kanske blir det en film också om jag hinner klart med läxorna. Det var kul att ni gillade linnet förresten! Jag är faktiskt riktigt nöjd med det :) Hihi.. Jag sitter och tänker på nästa projekt. Å vad det kliar i händerna. Vill sy! Men kan inte för läxorna är ivägen:P

Idag på matten, gissa vad vi fick reda på då ? Jo att vår lärare har gift sig. Så trevligt =((^^))= Grattis säger jag till er! Nu ska jag kila ner efter ett glas med svaalkande vatten. Oh jag känner hur det rinner ner, måste ha, nu! Puss och kram från mig <3

Hej svejs!

Är ni nyfikna på linnet jag totade ihop igår? Ja, då ska ni få se det! Hade faktiskt på mig det idag också. Riktigt skojsigt ^^.   

 Det blev fint tycker jag. Lite klassiskt.. Solbrillorna är från Lindex, skärpet från H&M (min sis skärp), de gråa kalaskyxorna också från H&M och likaså halsduken. Skorna är köpta på klassresan till Polen.  Ha en svejsig braig dag! <3


Jag syr och shejkar loss

Hejsan på er! Just nu håller jag på att mixa ihop en klänning med en kjol. Jag klipper och har mig, resultatet kommer bli super. Ett linne kommer till jorden ^^ Puss!

Morning!

Jag slår vad om att ni är jättenyfikna på vad som har hänt på vår resa:) Tihi, jag ska gå igenom exakt ALLT vi gjorde och såg. Det var så roligt så det knappast är sant! Nej, nu ska jag berätta:)

Först skulle vi såklart till Polen. Vi tog färjan från Ystad, en ganska stor färja. Där fanns en liten affär (tax-free) där vi handlade lite choklad och vatten. Törstig blev man, det var ju trettio grader! När vi kom fram till stationen i Swinoujscye där nattåget väntade var allting pirrigt. Jag har inte varit utomlands på väldigt länge haha så allt var riktigt roligt och spännande. I alla fall så gick vi då på tåget men det var inte alls trevligt - till att börja med. Eftersom man först såg alla smutsiga väggar kändes det väldigt obehagligt, men efter en liten stund tyckte jag allting var jättemysigt:) Jag gjorde det riktigt fint i min lilla hörna längst ner. Vi hade sex stycken sängar  och såklart var vi då sex stycken personer. Trångt men mysigt.

       
Min lilla hörna på                   Första frukosten i Polen..
nattåget..

Vi åkte tåg i cirka tio timmar. Sedan var det dags för frukosten. Den var enkel, inte det bästa, men frukost är frukost och när man är hungrig är allt bra. När jag dessutom tänkte på att staden vi befann oss i var väldigt fattig, förmådde jag inte att lämna en smula kvar.

Ja, vi var nu mätta och belåtna och taggade för en bussresa till Auschwitz. Det dröjde en stund innan vi kom fram men tillslut stannade bussen utanför koncentrationslägret. Husen såg inte hemska ut utanpå, men väl inne fick jag rysningar. Det var förfärligt rent ut sagt. Vi såg klematorierna, där de brände ner de döda liken, fängelsehålor som luktade ruttet och äckligt. Fångarna  fick också stå fyra och fyra på sisådär en kvadratmeter. Í mörker dessutom! Fy farao vad hemskt.

I ett hus hade de samlat allt hår, som hade rakats av från kropparna, alla glasögon, skor, kastruller, plåtburkar e.t.c, så  vi kunde se hur mycket ägodelar som stals från framför allt judarna.

Här är några fotografier jag tog utomhus på Auschwitz, inomhus var det förbjudet att fotografera.

    

                    
                  På den här platsen radade de upp fångar. De ställdes efter varandra och med
                 ett skott dödades två personer...

Nu hade vi besökt det första koncentrationslägret och det bar av till nästa - Birkenau. Där fanns i stor del bara ruiner kvar eftersom nazisterna hade sprängt allt i luften - de ville förstöra alla bevis på hur dåligt de hade behandlat judarna.


Detta var då perongen in till Birkenau..


Här sov alla fångar. De fick endast hö att sova på och när det regnade in,

lockade det fuktiga höet in råttor som sedan åt upp människor - levande!


Toaletterna. Ja, det är något helt annat än vad vi använder varje dag.

Här ställdes de upp utanför i en lång rad innan de fick gå in. Ibland var

toalettbesöket på 15 sekunder. Tiden bestämde vakten - helt efter sitt

eget humör.När vi hade besökt Birkenau (det andra och det mycket större koncentrationslägret än det precis utanför Auschwitz) åkte vi in till Krakow för att packa upp vår packning på vandrahemmet.Efter sisådär tjugo minuter var vi på väg till centrum där all shopping väntade på oss.

När ledarna hade visat oss mötesplatsen frågade jag, Frida och Agnes efter vägen till Galleria Krakowska. En stund senare hade vi satt oss bekvämt i en nerprutad  elbilstur till gallerian. Riktigt skojjigt! Vi svuchade fram på gatan och skrattade för glatta livet. Jag köpte en jättesöt klänning (blommig i bland annat lila, gult och grönt), ett par gladiatorskor 
och en blå klänning, vitt leopardmönstrat. Haha, faktiskt allt på H&M! Nej förresten,  jag köpte också ett finfint nagellack i ett litet varuhus på en liten ö bredvid Polen.

   

Efter den roliga shoppingturen ropade våra magar efter mat. Vi gick till ett grekiskt ställe, riktigt mysigt måste jag säga. Jag beställde in tagliatelle med currysmak och broccoli medan Frida och Agnes tog en stor köttallrik som de delade på.

  Vad såg godast ut? ^^

Efter vår middag samlades vi på vår mötesplats för att sedan gå tillbaka till vandrahemmet. Vi hade världens roligaste kväll! Eftersom jag och alla andra kände oss så hemma på vandrahemmet, sprang vi mellan rummen nyduschade med bara handukar eller pyamas. Körde sanning och konka gjorde vi också:P Haha, det var läängesedan sist.

Nästa dag åkte vi till en saltgruva. Det var riktigt spännande och bra för min del som har astma. Saltgruvan är nämligen fri från alla ellergiframkallande ämnen. Bra luft också! Men lite läskigt var det. Vi befann oss 150 meter ner under marken.


Vi gick riktigt länge i trappan ner till saltgruvan. Snurrig blev man och
benen skakade, vi gick i små, små cirklar ner för trappan. Taket var dessutom

väldigt lågt så de som var långa fick huka sig hela vägen ner.

Bilderna jag tog blev inte så jättebra haha. Ljuset var riktigt dåligt 150 meter ner. Men vi fick se en hel del intressanta saker. Där fanns en önskedam också. Jag kastade ner en enkrona och önskade mig en sak.Ja, nu har jag väl berättat allt förutom att vi besökte en ö utanför Polen. Vi tog gratisärjan dit och käkade lite frukost. Gottgott! Haha, Gloria-Karin fick väldigt mycket att äta. Hon är glutenallergiker men det förstod aldrig ägaren så hon kom in med en massa bröd utan socker eftersom hon trodde att Gloria-Karin var diabetiker. Haha, men tillsist blev det rätt och ägaren ville verkligen gottgöra G-K för misstaget. Därför fick hon omelett, riskakor, gurka, tomat och skinka. Gissa vem som blev mätt:P Haha..

Efter frukosten tog vi en liten shoppingrunda på ön. Vi hade inte så lång tid på oss och jag hann inte köpa ett par shorts som jag så gärna ville ha.

Vi tog i alla fall gratisfärjan tillbaka, bytte till den båten vi skulle ta hem och sedan var jag vips hemma:P Förresten! Jag glömde berätta en jättepinsam sak som hände på tåget. Det var så att Frida tog lite flumbilder på mig och det var en som var riktigt solklar:P Haha. I alla fall så fanns det en annan klass som också var på en Polen-resa. När några killar från den klassen gick förbi vår tågkupé drog Frida upp bilder och visade den i fönstret. Fy bomben vad det var förfärligt! De pekade på mig och skrattade. Haha, jag ska ge igen på Frida, men jag vet inte när. Men ett riktigt spratt ska det vara.

     


Hejsan hejsan!

Ja, igår kom jag då hem från Polen. Jag håller på med min långa berättelse om vad som hände, och jag kan säga direkt att den inte kommer inna bli färdig innan tolv. Det är nämligen så att vi ska åka till Malmö då och jag har fortfarande pyamas på mig. Alltså måste jag dra på mig min fina nya klänning jag köpte i Polen och allt. Jag bloggar ikväll och då ska ni få höra allt som hänt:)  Kramar på er alla! <3


I'm back home;)

Hallå! Nu är jag hemma och på glatt humör. Men trött är jag, kan knappast hålla ögonen öppna haha, så därför får jag berätta om resan imorgonbittida:) Förresten! Imorgon ska vi till pappas vernisage i Malmö så det ska bli spännande:) Tralala.. Åh, jag läängtar tillbaka till Polen. Så varmt, god glass och maten så underbar:) Men nu ska jag fatta mig kort: jag ska sova:P Haha, ja efter cirka 18 timmars resa så blir man trött:P Så sussa gott, det ska jag! PUSSAR! <3

Hej svejs, nu drar jag till Polen!

Åh, nu är det bara ungefär två timmar och femtio minuter innan vi ska åka. Hjälp vad kul det ska bli. Jag ska dokumentera hela resan till er!:) När jag kommer tillbaka kommer jag ha såå mycket att berätta:) Nu ska jag slänga mig i duschen, haha. Jag köpte ett bra schampo igår som gör att håret ser nytvättat ut längre. Det kan behövas! Vi har bara en chans på oss att duscha i Polen så då får man ha sina trix och knep:P Ni ska ha det superbra allihopa! Jag kommer instormande på fredag till mitt rum och sätter mig vid datorn på momangen. Hej svejs! /Sally

443677-339

Haha, den flummbilden bjuder jag på;) PUSS!


My new shoes, love them!

Idag gjorde jag superlyckade inköp. Två par skor, så fina! Jag kan till och med ha mina hålfotsinlägg i dem. Bra va? :) De gula tygskorna kostade 299 kronor och de svarta kostade 199 kronor. Billigt!

443677-338

443677-337

Jag känner mi glite vemodig förresten. Jag ska vara borta från bloggen i fyra dagar. Och jag kommer vilja skriva om allt som händer i Polen. Fota dagens outfit tänker jag göra så ni får se allt när jag kommer hem. Vad mysigt det ska bli! Men att åka båt i sex timmar och tåg i tio blir inte mysigt. Men det ska bli roligt att se våra hotellrum. Jag lovar att berätta allt som händer när jag kommit hem. Packningen väntar men jag bloggar imorgonbittida, innan jag åker till Ystad, hej so long! <3

Regn och blåst!

Hejsan! Idag har vädret varit riktigt dåligt. Det blåste så att man nästan flög iväg och regnet forslade ner:P Haha, nej ingen lyckad dag minsann. Dagens klädval tog jag inomhus eftersom jag bara skulle bli plaskblöt utomhus:P

443677-336

 

Idag hade jag på mig kjolen jag sydde igår. Men som klänning! Fint:) Sedan var det den nya jackan! Så snygg. Runt fyra hundralappar på H&M.

Happy ^^

Hejsan! Jag är so happy. Så bombfina kommentarer jag har fått av er! Det väger guld på min lilla våg:) Så kul att ni gillar kjolen jag sydde förresten:) Jag älskar den, så mycket vårkänsla. Ska försöka mig på den där spetsklänningen jag berättade om innan. När jag kommer hem från Polen, ja då tar jag fram min kära vän Mr. Symaskin och börjar sy. Jag hörde att det finns en stoor tygaffär i Krakow som funnits sedan 1800-talet, och gissa vem som kommer spendera timmar där? Lilla jag:) Då kanske jag hittar något sidenband till klänningen också:) Helst i min nya favoritfärg aprikos. Eller hur är det en härlig färg? Jag har aldrig haft någon riktig favoritfärg tidigare. Vitt är fint också! Aprikos och vitt, det ska jag ha på mitt rum:) En gräddvit tapet med små tulpaner och rosor. Och olivgröna lister. Kanske mörkt trägolv:) Men det dröjer... Haha. Nu ska jag forsätta med min teknikuppgift som jag ska ha klart imorgon. Hmm... Inte kul, det tar så lång tid och jag vill ut i det fina vädret. Sitter jag ute och gör läxor, då blir det inget gjort. Haha, jag dagdrömmer ganska mycket. Nu ska jag släpa mig till sängen och kura ihop mig med mina homeworks:P Stora kramar! <3

Mitt blommiga tyg har blivit en kjol

Jaa, jag totade ihop den blommiga kjolen imorse:) Så söt den blev. Jag ska bära den med ett svart fodral (eller body) och svarta espandrillios. Den blev underbar rent ut sagt! Men ni ska få se den på också:)

443677-334

Det är faktiskt en green peace-kjol. Tyget är köpt på loppis och resten (som gummitråden innuti kjolen som gjort den så puffig) har jag hittat hemma. Förresten så funderar jag på att sy på fickor också. Men det måste jag tänka på lite till. Den är så söt som den är:)

Mitt blommiga tyg ska bli en kjol

Jag ska sy en blommig kjol! En midjekjol av högsta kvalité. Så fint! Jag hittade nämligen en stor tygbit åp loppis idag. 10 riksdaler. Wow! Vet ni vad jag fick mer? Spetstyg. Vad fiint! Det kanske blir en klänning. Vem vet? Tihi..

Idag sålde vi också på loppis, tjänade tre hundralappar. Kanske några kronor också;) Har inte ränkat riktigt. De ska jag växla till polsk valuta. Vet ni? På tisdag far jag och klassen till Polen, Krakow. Spännande! 

Nu ska jag fixa min ritning till kjolen jag tänker sy. Den ska bli klar till resan. Kramar!

Idag!

Idag hade jag på mig jeansshortsen som jag också bar igår:) De ska banne mig användas;) Haha, här har ni dagens klädval!

443677-329

443677-331

443677-330

                                                               

Monkiskor, så fina rutiga, för 180 kronor.
Jeansshorts, avklippta. Snygga! ^^
Linne, eller klänning, från Lindex, 149 kronor
Den alltid snygga väskan från Second Hand, 65 kronor
Halsduk, H&M 79.50 kronor
Den blå hårklämman är köpt från H&M för läänge, länge sen

Min aprikosfärgade Monkitröja är också med! Åh, jag älskar färgen!


Blommande dag med kanelbullar - och Frida

Idag är det varmt, varmt, varmt och varmt! Frida ligger här i soffan bredvid mig och knäcker händerna. Vi har strykt oss med kanelbullar och glass, samt en pärondricka. Ojojoj, vad vi är feta;) Not:P Haha, magen sticker bara ut liiite:) Tihi... Vi har delat ut affischer och broschyrer till vartenda affär här i S:hamn. Nu ska jag och Frido här bredvid göra vår drakrapport till måndagen. Trevlans! <3


Dagens klädval och den från igår kommer senare på bild ^^. Kramis! <3

Trött som in i bomben:P

Hejsan! Jag har pluggat så det säger "boooooooom". Haha, så därför har jag inte hunnit ta någon bild på dagens klädval. Men ni får såklart se bilder imorgon:) Nu ska trötta jag sova, jag måste gå upp såsådär halv sex på morgonen om jag ska hinna klart. Jag måååste bestiga läxhögen innan den äter upp mig:O Ha det superduper, kram! <3

Tjenare!

Sitter ute i solen med en iste och sesamkakor och försöker plugga. Haha, det går inte så bra eftersom solen reflekteras på datorskärmen, men jag får väl skriva för hand då:P Vet ni vad jag gjorde förresten? Jag är en riktig liten plugghöst:P Jag stannade kvar i skolan till halv 6, de du;) Det var väl duktigt av mig? haha jag måste verkligen bli klar med vår hemkunskapsuppgift, vill inte mista mitt mvg:P thihi!

Ni ska få se dagens klädval lite senare också;) det blev avklippta jeansshorts med det nya ellos-linnet. Så fint:) Nu sitter jag i linne och leggings, kanske inte så kuligt att se det:P Men hej so long! <3 Och tack så mycket för alla de fina kommentarerna <3<3


Jag och min mirakeldress..

Idag hade jag på mig min söta gammelrosa klänning. Jag hade den igår också men då hann jag aldrig ta någon bild så det fick bli lite flummiga bilder idag:) Visst flyger jag och mirakelklänningen fint! ;)

443677-327

443677-328   

Klänningen är då från Ellos (ca 200 kronor), de färgglada tygskorna från Monki (180 kronor) och halsduken från H&M (79.50 kronor). Oj! Väska hade jag också:) Den är Second Hanfd, 65 kronor:)


Tjena mitt bena:)

Hej! Idag har vi sovmorgon till kvart i tolv. Ja, fråga mig inte varför jag steg upp kvart över sju då:P Haha, jag kunde bara inte somna om. Sådan är jag:P När jag väl vaknar kan jag b ara inte somna om:P

Idag börjar vi med gymnastik, ja det var väl nice. J-H ska nämligen hålla i lektionen så det ska bli kul att se vad han hittar på:) På tal om idrott, jag har tänkt på att börja gymma. Haha, nej jag ser inte min framtid som en tynglyftare, det är bara min kondition jag vill stärka. Det skulle behövas efter den låånga vintern där man för det mesta ahr befunnit sig inomhus framför TV:en med en stor godisskål i knäet. Kan ni se det framför er? Dag ut och dag in:P

Nu ska jag göra mig iordning för dagen och ni ska ha det superbra, kram!

My outfit today!

Jag hade två outfits idag. Först hade jag min klänning i gammelrosa med gråa, ribbade strumpbyxor, halsduk och blå jeansklackar. Jag var ju bara tvungen att gå in i dem, mina söta klackisar:) Men det är den senare outfiten jag tänkte visa nu:) Jag älskar "gamla stan". Alla hus har  karaktär;)

443677-320

                 

På bilden har jag mina coola brallor från H&M (400 kronor), mina jeansklackisar, köpta på Monki (350 kronor) och det underbara linnet som är ganska nytt från Ellos (98 kronor). Halsduken är från H&M (79.50 kronor), solbrillorna lånade av Lovisa och väskan från H&M (två hundralappar^^). I hope you like it! ^^


En dag

Hejsan! Här har vädret varit brabra! Vi hade nationellt prov i matte, o vad det gick bra! Det känns skönt att få gjort det. Har precis kommit hem från vår filmkväll i skolan, Schlinder's list var filmen vi tittade på. Jag har faktiskt sett halva delen av den men aldrig slutet. O, vad sorglig den var. I slutet fick jag tårar. Det är riktigt bra att vi gör sådant här, jag menar att se filmer från hur Andra världskriget var, hur folk upplevde det och hur allt bara var fel rent ut sagt.. Det finns många tankar om just denna filmen, men ingen sa någonting, haha alla var för trötta för att prata om den.

443677-322

Hejsan!

Idag åkte mitt fodral på, jättefint!

443677-314

    443677-316     

- Svarta leggings, H&M 69 kronor
- Svarta ballerina, Ecco
- Fodral, Gina Tricot 129 kronor

Och solbrillorna! De är lånade av Lovisa:)

Sitter i solen:)

Sitter ute i solstolen med en ostmacka och mjölk (börjar faktiskt tycka om mjölk nu:P). Klickar hem lite varor från H&M gör jag också:) Om man bortstår från en stor fågelskit som befinner fig bredvid mig så är allt perfekt:) mmm.. Solen värmer:) Igår var det faktiskt över tjugo grader i solen. Haha, shit vad bränd jag blev på armarna! Ganska bruna nu faktiskt:) I alla fall så tänkte jag berätta hur min omgivning ser ut nu:) Sååååå fint. Det finns röda, gula, vita och aprikosfärgade tulpaner och överallt ser man vita blommor. Pelle sitter i sin bur, kanske ska jag släppa ut honom lite senare så han får sola sig lite:) Och skutta runt i trädgården. Tihi! Grannarna sitter och dricker kaffe och det är såå mysigt att höra deras småprat. Himlen är blå, nästan helt molnfri, åh vad jag älskar vår trädgård:)

Imorgon är det filmkväll i skolan. Vi ska nämligen kika lite på filmer om Andra världskriget. Vi får också sovmorgon på torsdag, till kvart i tolv. O, så trevligt:)


Hej so long!

Gääääsp!

Hejsan! Idag var det jobbigt att stiga upp:) Haha, men jag kom upp ur sängen i alla fall. Idag tänkte jag ha på mig något riktigt vårigt. Kanske  åker mitt fodral på:) Oj! Det förståss! Jag ska ut och leta efter "V S" (Veckans Simrishamnare) snart också. Hoppas jag hinner med det idag:) Yihoo! Men nu ska jag klä på mig och äka lite frukost. Puss! <3

Sommaroutfit:)

Sol, sol och sol! Ja, det är vad man kan säga om denna dagen. Det vart då första gången i år jag har gått barbent!

443677-312

                                                                                    443677-313

Idag hade jag på mig det nya linnet från Ellos.se (så  underbart vackert^^), röda shorts från H&M och en Berlock. Svarta ballerina också!


Hoppan sa!

Hejsan! Åh, här skiner solen och varmt är det! Vilken härlig eftermiddag:)

Idag ringde en kompis:) Hon frågade om vi kunde sälja bullar här i stan och ett sådant erbjudande tackar man inte nej till så jag ska dra till henne lite senare. Vad mysigt! En annan sak som absoluuut inte är mysigt är alla mina läxor. Jag var inte förberedd när jag slog upp loggboken efter alla dessa underbara dagar i Varberg. Jag såg nämligen de läskiga orden: "Nationellt prov" och fick med ett skutt hoppa upp och ringa till Frida för att se om det var säkert. Och det var det, och jag måste trääääna. Usch, en solig dag som denna. Varför? Men måste man så måste man. Nu ska jag däremot sprina ut till tvättlinan för att se om mina strumpbyxor har torkat. Hej svejs! <3

Fotoalbum Varberg (L)

443677-304

443677-311

443677-305


443677-307

443677-308

443677-309

Uttråkad men glad:)

Sitter här i mina finaste pumps och är lycklig. Min garderob är fylld med fina kläder. Och matcha alla kläder kan jag också. Jag hittade en snygg randig (lite puffig/utåtstående) kjol med söta knappar som jag kan ha tillsammans med det nya elloslinnet. So happy, I'm so happy:) Tralalalalalalalaaa.. Nu ska jag kolla om kameran är redo för lite arbete:) See you!


Nu är jag hemma!

Hejsan! Nu har jag kommit hem från Varberg. Och ett blommigt fodral har också följt med mig hem, från Gina Tricot. Det hängde där och väntade på att jag skulle dyka upp:) Tihi! Nu är det mitt och jag ska slita ut det med värdighet:) Så, vad har ni hittat på? Det känns som det var en evighet sedan jag riktigt bloggade. Men det var ju bara tre dagar sedan. Nu är det slut på de där tråktråkiga korta inläggen, nu ska det minsann och da' bli riktiga bullar. Haha!

Imorgon ska jag ut och röra på mig. Och det förståss, jag måste ju visa alla söta bilder på mig och kussingarna:) Jag håller på att ladda kameran så det kommer ta ett par timmar men sedan kan jag lägga upp dem. Så söta de blev! Men nu, medan jag väntar på den sega kameran, ska Sally ner och äta mat. Jag är vrålhungrig!


Pussar!

God kväll!

Hejsan! Idag har solet varit uppe hela dagen. Så härligt! Man har kunnat springa utan kofta och allt:P Haha, okej kanske inte naken då, lite får man ju ha på sig! I alla fall så är jag FULLPROPPAD med våfflor och kan knappast röra mig. Men att det är gott, det måste jag erkänna.

Imorgon ska jag fara hem från Varberg. Åh, vad jag kommer sakna mina små sötsöta kusiner! Vi har tagit en massa fina foton. Så fina! Dem ska jag lägga upp på datorn imorgon, direkt när jag kommer hem. Nu ska jag upp och titta på Talang 2008. Ha det gott! Puss <3 Förresten! Mina elloskläder (sommarklänningen och det puffiga linnet) har kommit! De ska jag också visa imorgon!

Svejsan!

Hej! Idag har dagen gått mycket låångsam. Men det har varit bombkul! Jag och min moster satt uppe till över tolv för att spela bloons (eller vad det nu heter) för att klara några förbaskade level. Åt kex gjorde vi också^^. Idag ska vi kolla lite på film och ta det lugnt. På lördag ska vi däremot gå ut på staaan:) Trevlans! Ha det super! <3

RSS 2.0